Вітаємо Костянтина Дмитровича Скорика з ювілеєм!

Вітаємо Костянтина Дмитровича Скорика з ювілеєм!

Колектив Інституту післядипломної освіти НУХТ вітає
Скорика Костянтина Дмитровича з ювілеєм!

26 березня Костянтин Дмитрович Скорик відзначає своє 75-річчя! Колектив ІПДО НУХТ разом з кількома поколіннями технологів-виробничників цукрової галузі України радо вітає шановного ювіляра, знаного професіонала в технології виробництва цукру, відомого як в Україні, так і за її межами, і зичить йому здоров’я, творчої наснаги й подальших успіхів у професійній діяльності, науковій і педагогічній!

У 1972 році Скорик К.Д. закінчив з відзнакою Київський технологічний інститут харчової промисловості (КТІХП). З 1972 по 1991 рр. працював у Всесоюзному науково-дослідному інституті цукрової промисловості на посадах від інженера до старшого наукового співробітника. У 1981–1984 рр. надавав науково-технічну допомогу Республіці Куба в Кубинському науково-дослідному інституті цукрової промисловості (ICINAZ). У 1990 р. захистив дисертацію кандидата технічних наук на тему: «Удосконалення способів проведення і варіантів апаратурного оформлення І сатурації».

З 01 березня 1991 р. працює в Інституті підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів харчової та переробної промисловості Мінхарчопрому України (пізніше – ІПДО НУХТ), на посадах: старшого викладача (1991 – 1994 рр.); – доцента (1994 – 2004 рр.); – професора кафедри виробництва цукру та сахаридів (з 2004 р. понині).

Вивчав досвід роботи на цукрових заводах та інших підприємствах України, Куби, Канади, Туреччини, Чехії, Німеччини, Італії. Володіє українською, російською, англійською, німецькою та іспанською мовами. За впроваджені винаходи нагороджений знаком «Винахідник СРСР». Має відзнаку МОН України – «Відмінник освіти України» (2004). Є автором і співавтором понад 130 наукових та науково-методичних праць, у тому числі: 13 авторських свідоцтв та патентів; 5 навчальних посібників з грифом Міністерства освіти і науки України, в тому числі:

  1. Скорик К.Д. Промислова кристалізація цукру: навч. посібник. Київ, Сталь, 2004. 202 с.
  2. Скорик К.Д. Якість цукру: вимоги, контроль, менеджмент : навч. посібник. Київ, Сталь, 2009. 104 с.
  3. Технологія цукру : підручник для вищої школи у 3-х томах: / авторський колектив А.А. Ліпец, В.М. Логвин, К.Д. Скорик, А.І. Українець, М.П. Купчик : підручник. Київ, ДП Експрес-об'ява, 2015.