Доцент кафедри харчових виробництв ІПДО НУХТ, Галина Волощук, 16 березня 2023 року взяла участь у щорічній бізнес-зустрічі Хлібопекарський бізнес 2023 на запрошення Всеукраїнської асоціації пекарів ВАП, одного з організаторв заходу. Другим організатором виступила компанія Marko Pack, Генеральний партнер – компанія «Ітак».
Із доповідями виступили представники компаній «Про Консалтінг», «Зееландія», «Поле», «ПроТек Системз», «СОК ТРЕЙД», «ТАТфуд», RODALS, «Беверлі Вудс», «Бакіто», «Штерн Інгредієнтс Україна», а також Всеукраїнської асоціації пекарів, Спілки «Борошномели України» й Одеського національного технологічного університету.
В програмі бізнес-зустрічі були обговорені питання:
- Ринок борошняних кондитерських виробів: стан і перспективи. Тренди й успішні рішення.
- Проблеми українського ринку хлібобулочних виробів.
- Програма підтримки малих і середніх пекарень України під час війни.
- Відродження традицій виробництва корисного хліба. Використання інгредієнтів природного походження для подовження термінів придатності.
- Гнучке й інноваційне обладнання для хлібопекарського бізнесу.
- Використання сучасного лабораторного обладнання для контролю виробництва – від приймання до готової продукції.
- ЖОРНА – всеукраїнський портал технологій якості для підприємств борошномельної та хлібопекарської галузей.
- Професійний підбір персоналу для підприємств харчової промисловості.
- Тренди українського ринку борошна.
- Якісне обладнання для нарізки та пакування хліба як інструмент підвищення продажів та покращення комунікації зі споживачами.
- Як вибір клею впливає на роботу пакувального обладнання?
- BAKITO baking center «Зустрічаємо Експертів».
- Комплексний функціональний аналіз борошна. Що потрібно знати для ефективного управління якістю готової продукції?
- Стандартизація та коригування якісних показників борошна для різних видів хлібобулочних виробів.
Окрім того, в рамках заходу пройшли:
- внутрішня виставка, де були представлені рішення для хлібопекарів від компаній «Ітак», Rodals, J4, «Протек Системз», «Р.П.С. ЛТД», «Енергум», «Беверлі Вудс», «Полімерцентр», «Олис», «РОДИННИЙ МЛИН», «Сок Трейд», «Атмосфера», «Добра Плюс», «Вента Лаб», «Пак Трейд;
- експозиція «Українські виробники хліба та хлібобулочної продукції», участь в якій взяли компанії «Бублик», «Десна», «Чанта Маунт», «Форнетті».
Галузеву бізнес-зустріч «Хлібопекарський бізнес 2023» відвідали понад 180 спеціалістів у сфері виробництва хлібобулочних виробів, серед яких: керівники хлібопекарських і кондитерських підприємств, директори з якості, технологи, начальники департаментів постачання, головні інженери, начальники виробництва, керівники борошномельних підприємств, фахівці ритейлу, а також постачальники технологій, обладнання та пакування.