Науковці кафедри ХКБВ беруть участь у визначенні стратегічного бачення напряму смарт-спеціалізації Київської області

Науковці кафедри ХКБВ беруть участь у визначенні стратегічного бачення напряму смарт-спеціалізації Київської області

Новини

В.о. завідувача кафедри хлібопекарської, кондитерської та бродильних виробництв Інституту післядипломної освіти НУХТ доцент Галина Волощук взяла участь у воркшопі в Київській ОДА «Смарт-спеціалізація: процес підприємницького відкриття в харчовій індустрії Київщини (EDP)», проведену 01.07.2021р. департаментом економіки та цифровізації Київської облдержадміністрації.

Науковці кафедри приймають активну участь у визначенні стратегічного бачення напряму смарт-спеціалізації
Київської області "Виробництво інноваційних харчових продуктів із вдосконаленими споживчими якостями
(функціональна їжа)"
.

Від науковців Київщини були присутні представники Інституту продовольчих ресурсів НААН, Інституту економіки та прогнозування НАН України, Інституту геронтології імені Д.Ф. Чеботарьова НАМН України, Національного університету харчових технологій, Київського академічного університету, Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК НУБІП.

За результатами зустрічі був розроблений перший варіант спільної SWOT-матриці пріоритетного напряму розвитку Київщини у харчовій галузі, прийняте рішення про необхідність продовження зустрічей такої робочої групи із залученням фахівців з енергозбереження, маркетингу та логістики, керівників закладів освіти різного рівня. Учасники воркшопу висловили впевненість, що Київська область має всі передумови стати флагманом харчового сегменту серед інших областей України, зважаючи на значний науковий і виробничий потенціал, наявну сировинну базу та інвестиційну привабливість регіону.