НОВИНИ ТА АНОНСИ

Проведено підвищення кваліфікації працівників компанії «Нібулон»

Проведено підвищення кваліфікації працівників компанії «Нібулон»

З 29 березня по 23 квітня 2024 року проведено курс «Контроль безпечності і якості зерна, хвороби зернових, умови якісного зберіганні на елеваторі при проведенні експортних операцій» для 26 спеціалістів і фахівців елеваторного комплексу компанії «Нібулон», що реалізував Інститут післядипломної освіти Національного університету харчових технологій спільно з ГО «Міжнародна Фундація розвитку за сприянням Проекту USAID "Економічна підтримка України"».

Мета навчання: поглибити професійні навички і компетентності працівників компанії щодо лабораторного контролю належних умов зберігання зерна.

За результатами навчання учасники курсу набули навичок:

  1. Аналізувати якість зерна, вміти визначати основні хвороби зерна, їх вплив на якість зерна та насіння, знати методи діагностики цих хвороб та заходи профілактики і боротьби з хворобами зерна.
  2. Визначати зараженість зерна шкідниками та мікотоксинами, основних комірних шкідників запасів та заходи боротьби з шкідниками зерна; розуміти специфіку знезараження сільськогосподарської продукції та сховищ.
  3. Управляти безпечністю харчових продуктів, сушінням продовольчого та насіннєвого зерна.

Якість засвоєних знань підтверджує проведене по завершенню навчання тестування, яке 100% слухачів пройшли успішно.

В рамках зворотного зв’язку отримано відгуки від учасників навчального курсу:

  • 55% повідомили, що їх умови праці покращились, зокрема з’явилась можливість працювати на новому обладнанні та підвищилась заробітна плата;
  • 65% планують використовувати нові знання та навички у своїй професійній діяльності, 35% - вже використовують при формуванні партій для зберігання, в технологічному процесі підприємства, у контролі за виробничими процесами, у роботі з документацією тощо.

Навчання проводилось в рамках проекту “Розвиток трудового потенціалу для України”, що реалізує ГО “Міжнародна фундація розвитку” за сприянням Проекту USAID “Економічна підтримка України”.