Закінчилось навчання онлайн в групі підвищення кваліфікації фахівців в сфері безпеки харчових продуктів. Інститут післядипломної освіти НУХТ разом з Держпродспоживслужбою м. Києва, фітосанітарною асоціацією України (ФАУ), ПП "КРЕС" та ТОВ «Науково-практичний центр дезінфектології та профілактичної медицини» провели підвищення кваліфікації на семінарі у дистанційному режимі на тему: «Процедури безпечності харчових продуктів. Інтегрована процедура захисту об'єктів операторів ринків харчових продуктів від шкідників у контексті НАССР».
Куратор групи – к.м.н. Рубан Олег Миколайович, начальник Головного Управління Держпродспоживслужби в м. Києві.
Завідувач кафедри – к.т.н., доц. Куянов Володимир Вікторович.
До участі у семінарі в якості лекторів були запрошені відомі науковці та практики дезінфекційного профілю.
Основні питання програми навчання, обговорень, проблем:
- Законодавче регулювання безпечності обігу харчових продуктів.
- Організація та проведення державного нагляду (контролю) та аудиту в сфері безпеки харчових продуктів під час військового стану.
- Акредитація, сертифікація та способи підтвердження впровадження НАССР на потужності третьою стороною.
- Особливості та правила ведення господарської діяльності зі знезараження, основи дезінсекції, дезінфекції, дератизації у воєнний час.
- Ідентифікація, оцінка та контроль ризиків, пов'язаних зі шкідниками. Система моніторингу шкідників в критичних контрольних точках. Коригувальні дії.
- Профілактичні заходи щодо шкідників на виробничих потужностях. Дотримання загальних гігієнічних вимог операторами ринку харчових продуктів. Процедури валідації та верифікації за НАССР. Розроблення програм-передумов «Контроль шкідників».
- Особливості знезараження сільськогосподарської продукції, об'єктів її зберігання та основи пест-контролю.