05 грудня 2024 року в Києві відбулась конференція «Технології здорового харчування», організована компанією Marko Pack. Традиційно відбувся обмін досвідом між виробниками харчових продуктів, налагодження зв’язків із спеціалістами ритейлу, постачальниками технологій та пакування.
У конференції взяли участь понад 100 учасників - представників провідних компаній та асоціацій, серед яких випускники та роботодавці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України, Національного університету харчових технологій, Інституту післядипломної освіти НУХТ, який представляли в.о. завідувача кафедри харчових технологій Галина Волощук, доцент Наталія Олексієнко та старші викладачки кафедри харчових виробництв Марина Чехун і Любов Ткаченко.
Любов Ткаченко ознайомила учасників зустрічі з доповіддю “Напої оздоровчого харчування” і навела низку аргументів, що безалкогольні напої повинні бути не тільки смачними та втамовувати спрагу, а й характеризуватись оздоровчими властивостями, а також представила власні розробки напоїв оздоровчого призначення, зокрема, з використанням житнього солоду, що дає змогу отримати готову продукцію з антиоксидантними властивостями та підвищеним вмістом вітамінів та мінеральних речовин.