СКЛАД КАФЕДРИ
В.о. завідувача кафедри ХКБВ,
кандидат технічних наук, доцент
E-mail: volo_g@ukr.net
Телефон: (044) 427-31-77

Посада: доцент кафедри ХКБВ
Вчене звання: доцент
Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Контакти:
E-mail: volo_g@ukr.net
Тел./факс: (044) 427-31-77
Наукові ідентифікатори:
Google Академія
Стаж науково-педагогічної роботи – з 2001 року по теп. час.
Трудову діяльність розпочала у квітні 1995 року старшим учбовим майстром лабораторії технології хліба кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів харчоконцентратів і зерна Українського державного університету харчових технологій. У 1995 році отримала кваліфікацію інженера-технолога в УДУХТ, вступила до аспірантури в 1996 році. Тема дисертації: «Розробка технології макаронних виробів з пектином та пектиновмісною сировиною» (спеціальність 05.18.01 «Технологія хлібопекарських продуктів та харчових концентратів», захист у 2000 р.).
Працювала головою та викладачем циклової комісії технології хлібопекарського, макаронного, кондитерського виробництв і харчових концентратів Коледжу ресторанного господарства НУХТ, викладала дисципліни «Технологія харчових концентратів», «Технологія кондитерського виробництва» для студентів спеціальності 5.091714. «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» та дисципліну «Загальна технологія харчових продуктів» для студентів спеціальності 6.091700 «Технологія харчування».
З лютого 2001 року працює в Інституті підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів харчової і переробної промисловості Держхарчопрому України на посаді старшого викладача. З 2003 р. дотепер – доцент кафедри хлібопекарських, кондитерських та бродильних виробництв Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій.
Напрям професійної діяльності – підвищення кваліфікації спеціалістів технологічних служб і лабораторій підприємств, що виробляють хлібопекарські, макаронні, кондитерські та харчоконцентратні вироби за освітньо-професійними програмами, проведення семінарів та тренінгів за тематикою стосовно професійної діяльності керівників, професіоналів та фахівців підприємств.
Напрям наукових досліджень – розроблення інноваційних технології хлібних, макаронних виробів з використанням нетрадиційної рослинної сировини з підвищеним вмістом біологічно-активних речовин та комплексних поліпшувачів.
Автор та співавтор понад 70 наукових, науково-методичних праць, у т.ч. 8 винаходів, 10 науково-методичних праць, зокрема:
- Сенсорний аналіз продукції кондитерського та хлібопекарського виробництв: лабораторний практикум для спеціалістів хлібопекарської та кондитерської галузей. Уклад.: Кисельова О.О., Олексієнко Н.В., Волощук Г.І., Калиновська Т.В., Оболкіна В.І. Київ, ІПДО НУХТ, 2013. 48 с.
- Методичні рекомендації з аналізу виконання норм витрат сировини та здійснення технологічних розрахунків на підприємствах макаронного виробництва. Уклад.: Волощук Г.І. Київ, ІПДО НУХТ, 2015. 20 с.
Волощук Г.І. є членом технічного комітету стандартизації ТК 153 «Хлібобулочні та макаронні виробів», членом спеціалізованої дегустаційної комісії Всеукраїнської асоціації пекарів (ВАП).
Доцент кафедри ХКБВ,
кандидат технічних наук, доцент
E-mail: dudko_ipdo@ukr.net
Телефон: (044) 427-05-58

Посада: доцент кафедри ХКБВ
Вчене звання: доцент
Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Контакти:
E-mail: dudko_ipdo@ukr.net
Тел./факс: (044) 427-05-58
Наукові ідентифікатори:
Google Академія
Стаж науково-педагогічної роботи – з 1983 року по теп. час.
Трудову діяльність розпочав у 1973 році електрослюсарем у спеціалізованому управлінні з пуску, ремонту та налагодження підприємств харчової промисловості «Київхарчоремонтналадка». У 1979 році отримав кваліфікацію інженера-механіка у Київському технологічному інституті харчової промисловості, вступив до аспірантури КТІХП. Після захисту дисертації працював асистентом, доцентом кафедри технологічного обладнання хлібопекарського, макаронного та кондитерського виробництв КТІХП, обладнання і будівництва підприємств хлібопродуктів УДУХТ. Викладав дисципліни: «Технологічне обладнання галузі» (по галузях – хлібопекарська, кондитерська, макаронна, харчоконцентратна, борошномельна, круп’яна, комбікормова), «Промислові печі», «Проектування підприємств галузі з основами САПР», «Будівельна справа», «Основи наукових досліджень» та ін.
З травня 1996 року працює в Інституті підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів харчової і переробної промисловості Держхарчопрому України на посаді проректора з навчальної роботи. З грудня 1999 по липень 2001 року – в.о. ректора ІПК МОН. Після приєднання інституту до Національного університету харчових технологій з липня 2001 року працював на посаді директора Інституту післядипломної освіти НУХТ по 2016 рік.
З червня 2016 року дотепер – заступник директора з навчальної роботи.
Відзнаки: Відмінник освіти України (2004), Подяка Прем’єр-міністра України (2008), Знак пошани (МінАПП) (2010).
Напрями наукових досліджень – нормативно-правове та науково-методичне забезпечення післядипломної освіти в Україні; дослідження роботи технологічного обладнання хлібопекарського та кондитерського виробництв; розроблення методик розрахунку та моделювання сучасних хлібопекарських печей.
Викладає курси: «Безпека експлуатації промислових будівель, споруд та інженерних мереж», «Технологічне обладнання хлібозаводів і кондитерських підприємств» та інші.
Автор понад 90 наукових, науково-методичних праць, у т.ч. 19 винаходів, 12 науково-методичних, 48 наукових праць, 12 тез доповідей. Співавтор підручника, двох навчальних посібників:
- Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв : підручник для вищих технічних закладів освіти / За ред. О.Т. Лісовенка // Лісовенко О.Т., Руденко-Грицюк О.А., Литовченко І.М., Дудко С.Д., Зірніс І.В., Сидоренко С.І., Ковальов О.В., Лісовенко І.О., Чернов М.Є., Котенко А.Г. Київ: Наукова думка, 2000. 282 с.
- Лебедева Л., Оболкина В., Дудко С. Производство кондитерских изделий на предприятиях и в цехах малой мощности : Учебное пособие (2-е изд., перераб. и дополн.) (Гриф МОН України лист №1.4/18-U-106/1 від 10.01.2009 р.). Киев: ИНКОС, 2012. 416 с.
- Олексієнко Н.В., Балдинюк О.В., Оболкіна В.І., Дудко С.Д. Формування безпечності продукції кондитерської галузі: навчальний посібник для спеціалістів кондитерської промисловості. Київ: Видавець Позднишев, 2015. 65 с.
Доцент кафедри ХКБВ,
кандидат технічних наук, доцент
Телефон: (044) 427-31-77

Посада: доцент кафедри ХКБВ
Вчене звання: доцент
Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Контакти:
Тел.: (044) 427-31-77
Стаж науково-педагогічної роботи – з 2006 року по теперішній час
У 1996 році з відзнакою закінчила Український державний університет харчових технологій (УДУХТ) за спеціальністю «Технологія хлібопекарського, макаронного, кондитерського виробництв та харчоконцентратів». Кандидат технічних наук з 2000 року. Доцент (2013 р.).
Після захисту дисертації працювала на провідних підприємствах кондитерської галузі, зокрема, на Київській кондитерській фабриці ім. К. Маркса майстром-технологом бісквітного цеху; ЗАТ ВО «Київ-Конті» – начальником бісквітного цеху, провідним інженером-технологом департаменту по науково-технічній підготовці виробництва, ТОВ з іноземними інвестиціями «Форнетті-Україна» – заступником директора з виробництва, заступником директора з якості.
Напрям наукових досліджень: Розроблення інноваційних технологій кондитерських виробів з використанням нетрадиційної рослинної сировини з підвищеним вмістом біологічно активних речовин і комплексних структуроутворювачів.
Автор та співавтор понад 30 наукових публікацій, співавтор двох навчальних книг:
- Формування безпечності продукції кондитерської галузі: навчальний посібник для спеціалістів кондитерської промисловості /Уклад.: Олексієнко Н.В., Балдинюк О.В., Оболкіна В.І., Дудко С.Д. Київ, Видавець Позднишев, 2015. 65 с.
- Забезпечення харчової безпеки кондитерських виробів. Основи системи НАССР: навчальний посібник для спеціалістів хлібопекарської та кондитерської галузей /Уклад.: Олексієнко Н.В., Волощук Г.І., Оболкіна В.І. Київ, ІПДО НУХТ, 2013. 60 с.
Доцент кафедри ХКБВ,
кандидат технічних наук, доцент
Телефон: (044) 427-31-77

Посада: доцент кафедри ХКБВ
Вчене звання: доцент
Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Контакти:
Тел.: (044) 427-31-77
Стаж наукової роботи – 21 рік,
Стаж науково-педагогічної роботи – 19 років.
У 1975 році закінчила Київський технологічний інститут харчової промисловості (КТІХП) за спеціальністю «Технологія бродильних виробництв». Науковий ступінь: Кандидат технічних наук з 1999 року за спеціальністю 05.18.07 – технологія продуктів бродіння (диплом ДК № 004450 від 13.10.1999 р); вчене звання: доцент кафедри біотехнології (атестат 02 ДЦ № 000662 від 19.02.2004 р.).
Після закінчення КТІХП працювала в Українському науково-дослідному інституті спирту (ДУ «УкрНДІспиртбіопрод») з 1975 по 1996 рік – на посаді: інженера, молодшого наукового співробітника, старшого наукового співробітника, завідуючої групи лабораторії лікеро-горілчаного виробництва. Протягом цих років займалася науковими дослідженнями по створенню нових технологій та рецептур для виробництва алкогольних напоїв, розробкою нормативно-технічної документації, патентуванням.
З 1996 по 2001 р. – працювала на посаді начальника лабораторії концерну «Укрспирт».
З 2001 по 2003 рік – заступник начальника департаменту ліцензування Державної податкової адміністрації України. Має звання радника податкової служби 1 рангу.
З 1999 року працює (за сумісництвом) доцентом кафедри хлібопекарських, кондитерських та бродильних виробництв Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій.
Напрям професійної діяльності – підвищення кваліфікації спеціалістів та фахівців виробництва та продажу алкогольних напоїв, проведення семінарів та тренінгів за тематикою стосовно професійної діяльності керівників підприємств та інженерно-технічного персоналу, в тому числі за тематикою «Дегустація спирту та лікеро-горілчаних виробів».
У 1994 році навчалася в Нідерландах у національному університеті штату Гронінген за тематикою «Бізнес та маркетинг» та отримала сертифікат.
В 2002 році у Франції в Парижі в Галереї «ЛаФаєт» прослухала курс з маркетингу та отримала сертифікат.
В 2006 році Українською технологічною академією присвоєне звання академіка по відділенню «Технологія харчової промисловості» (диплом УТА № 726).
Має сертифікат міжнародного експерта-дегустатора по міцному алкоголю, виданий «Юнайтед водка», Бельгія.
Напрям наукових досліджень: Розроблення інноваційних технологій алкогольних напоїв.
Автор та співавтор понад 100 наукових публікацій, у тому числі 66 статей: має 31 патент України на винахід та корисну модель, 1 монографію: «Подорож в світ дегустації». Київ, ТОВ «Світ успіху», 2011.156 с. Попова В.М. - Голова Спеціалізованої галузевої дегустаційної комісії підприємств виробників лікеро-горілчаної продукції Асоціації „Укргорілка” з оцінки якості горілок, горілок особливих,лікеро-горілчаних та слабоалкогольних напоїв,алкогольних напоїв, віскі, плодово-ягідних та виноградних вин, алкогольних напоїв з плодового спирту, сидрів, вермутів.
Попова В.М. – Голова міжнародного дегустаційного конкурсу «БестДрінк» з 2009 року.
Попова В.М. – Автор понад 200 рецептур на алкогольні напої.

Посада: старший викладач
Контакти:
E-mail: 4435073@ukr.net
Тел.: (044) 427-31-77
Стаж науково-педагогічної роботи – з 2011 року по теп. час.
Після закінчення у 1971 році Київського технологічного інституту харчової промисловості (нині НУХТ) за спеціальністю «Технологія хлібопекарського, макаронного та кондитерського виробництв» почала трудову діяльність на Київському булочно-кондитерському комбінаті змінним інженером-технологом хлібобулочного цеху.
Після введення в дію в 1976 році хлібокомбінату №12 пройшла на ньому виробничий шлях від інженера-технолога до головного технолога. У 2006 р. перейшла на роботу в ТОВ «Міжнародний центр харчових технологій» (BEARS) на посаду технолога з досліджень та розвитку. Проводила майстер-класи на міжнародних виставках «ХЛІБ. КОНДИТЕРСЬКІ ВИРОБИ» в Києві (2007-2009 рр.).
За період роботи на Київському хлібокомбінаті № 12 розроблено і впроваджено близько 40 рецептур хлібобулочних виробів, 60 рецептур борошняних кондитерських виробів, а також технологію виробництва хлібобулочних виробів з додаванням сухої клейковини.
Розроблено і впроваджено у виробництво технологію приготування білкових випечених напівфабрикатів для тортів («Київський», «Хрещатий Яр») та білково-збивних оздоблювальних напівфабрикатів (суфле, зефір) з використанням сухого яєчного білка.
У 2000-2002 рр. під її керівництвом групою технологів уперше в промисловому виробництві було розроблено та впроваджено технологію виробництва хліба на хмелю з використанням оцукреної заварки, про що свідчать 8 отриманих патентів. Л.С. Букшина є автором 2-х патентів на виробництво тортів «Пікантний літній» і «Горіхово-ізюмний» (золота медаль на виставці „Прод Експо Україна 2001"), співавтор 2-х патентів на виробництво печива.
З 2011 року працює в Інституті післядипломної освіти НУХТ на посаді старшого викладача кафедри хлібопекарського, кондитерського та бродильного виробництв, продовжує дослідницьку роботу.
У 2016 р. Л.С. Букшиною на замовлення виробників борошняних кондитерських виробів розроблено чотири види безглютенових сумішей для виробництва кексів, печива, бісквітів і пряників.
Основні публікації: Збірник рецептур хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів (у співавт.). Київ, ІПДО НУХТ, 2018.
Заохочення: Диплом Виставки досягнень народного господарства УРСР (1982 р.) за розроблення торта «Весняний»; Подяка Київського міського голови (2003 р.) – за багаторічну плідну працю.
Стажування: Участь у Міжнародних семінарах і конференціях кондитерської і хлібопекарської галузей у Франції (1998), Німеччині (2006), Росії (1995-2006).

Посада: старший викладач
Контакти:
E-mail: afedoniuk54@gmail.com
Тел.: (044) 427-31-77
У 1977 році закінчила Київський технологічний інститут харчової промисловості за спеціальністю «Технологія хлібопекарського, макаронного та кондитерського виробництв». Понад 25 років працювала на Київському Булочно-кондитерському комбінаті на посадах від інженера-технолога до начальника відділу.
У 1985-1987 рр. – в асортиментно-методичній лабораторії НВО «Укрхарчопроектмеханізація».
З 1992-1995 роках працювала в Інституті харчової хімії та технології Держхарчопрому України (нині Державна установа „Інститут харчової біотехнології та геноміки НАН України”) у т.ч. на посаді завідувача сектором нових технологій переробки продуктів з крохмалю лабораторії біохімії харчових добавок.
У період з 1995-1997 рр. працювала в Держсадвинпромі України на посадах провідного інженера, головного спеціаліста відділу виноробства та стандартизації виноробної продукції.
В ІПДО НУХТ працює з 2017 року.
Наукові інтереси лежать у площині сучасних та новітніх технологій виробництва хлібобулочних і кондитерських виробів.
Федонюк А.В. – співавтор 2 галузевих стандартів Держсадвинпрому України, розробник нормативно-технічної документації на крохмаль гороховий модифікований, співавтор ряду публікацій у галузевих періодичних виданнях.
Відзнаки: Заслужений працівник ПАТ «Київхліб». Грамота Шевченківської райдержадміністрації.
ДІЯЛЬНІСТЬ КАФЕДРИ
Кафедрою хлібопекарського, кондитерського та бродильного виробництв проводиться підвищення кваліфікаційного рівня працівників хлібопекарської, кондитерської та макаронної галузей, а також галузей з виготовлення напоїв, у технології яких використовується процес бродіння, за спеціальністю 181 Харчові технології. Предметом навчання є знайомство з пріоритетними напрямами технічної політики підприємств відповідної галузі з урахуванням новітніх вітчизняних та зарубіжних науково-дослідних розробок, новою нормативною та методичною документацією. Розглядаються питання розширення сировинної бази і асортименту виробів, технологічного і технічного забезпечення виробничого процесу, впровадження ресурсозберігаючих технологій виробництва продукції, технохімічного і мікробіологічного контролю, запровадження і дотримання стандартів безпечності та підвищення якості продукції тощо.
Метою навчання є підвищення конкурентоздатності підприємства за рахунок удосконалення працівниками свого професійного рівня: теоретичних знань, систематизації попередньо набутого практичного досвіду, набуття і розвитку їх компетентності у вирішенні широкого спектру виробничих задач відповідно до виконуваних функцій на робочому місці.
Освітній процес здійснюється у формі аудиторних занять (лекцій, практичних, лабораторних занять, тематичних дискусій, тренінгів, майстер-класів), групових та індивідуальних консультацій, занять у виробничих умовах на передових виробничих підприємствах м. Києва і області. Варіація і поєднання форм навчання сприяє отриманню кращого результату, оскільки надає можливість слухачам порівняти свій досвід з досвідом колег, проаналізувати помилки у сфері своєї професійної діяльності задля їх уникнення у майбутній роботі.
Навчальні програми для слухачів інституту оптимально поєднують питання теорії та практики, враховують вимоги продовольчого ринку та економіки підприємства.
Метою навчання є підвищення конкурентоздатності підприємства за рахунок удосконалення працівниками свого професійного рівня: теоретичних знань, систематизації попередньо набутого практичного досвіду, набуття і розвитку їх компетентності у вирішенні широкого спектру виробничих задач відповідно до виконуваних функцій на робочому місці.
Освітній процес здійснюється у формі аудиторних занять (лекцій, практичних, лабораторних занять, тематичних дискусій, тренінгів, майстер-класів), групових та індивідуальних консультацій, занять у виробничих умовах на передових виробничих підприємствах м. Києва і області. Варіація і поєднання форм навчання сприяє отриманню кращого результату, оскільки надає можливість слухачам порівняти свій досвід з досвідом колег, проаналізувати помилки у сфері своєї професійної діяльності задля їх уникнення у майбутній роботі.
Навчальні програми для слухачів інституту оптимально поєднують питання теорії та практики, враховують вимоги продовольчого ринку та економіки підприємства.
Навчання слухачів здійснюється за:
- Освітніми (освітньо-професійними) програмами;
- Програмами короткострокових тематичних семінарів (обсяг – до 72 год. навчальних занять);
- Програмами цільового навчання (обсяг – до 144 год. навчальних занять).
Освітні (ОП) та освітньо-професійні програми підвищення кваліфікації (ОПП ПК) розроблені в інституті відповідно до потреб певної категорії працівників (професії або групи споріднених професій), визначених на основі кваліфікаційних характеристик керівників, професіоналів та фахівців підприємств з урахуванням думки роботодавців та досвіду спілкування викладачів зі слухачами. Тривалість навчання за програмою становить зазвичай два тижні занять (108 год. робочого часу слухача) і завершується контрольним заходом (іспит, або захист випускної роботи). Слухач, який успішно опанував освітньо-професійну програму отримує свідоцтво інституту про підвищення кваліфікації.
Кафедрою пропонуються такі освітні та освітньо-професійні програми:
Кафедрою пропонуються такі освітні та освітньо-професійні програми:
- ОП ПК «Дегустація спирту та лікеро-горілчаної продукції»
- ОПП ПК керівників цехів, змін, майстрів дільниць хлібопекарських підприємств
- ОПП ПК керівників, професіоналів та фахівці технологічних служб і лабораторій кондитерських підприємств
- ОПП ПК керівників цехів, змін, майстрів дільниць кондитерських підприємств
- ОПП ПК керівників, професіоналів та фахівців технологічних служб і лабораторій пивоварних підприємств
- ОПП ПК керівників, професіоналів та фахівців технологічних служб і лабораторій спиртових заводів
- ОПП ПК керівників, професіоналів та фахівців технологічних служб і лабораторій хлібопекарських підприємств
Кафедра бере участь у науковій роботі інституту в рамках затверджених наукових напрямів:
- Розроблення нових видів харчових продуктів на основі дослідження властивостей нетрадиційної сировини.
- Удосконалення технологічних процесів і обладнання підприємств харчової та переробної промисловості, розроблення високоефективних енергоощадних технологій переробки сільськогосподарської продукції та виробництва харчових продуктів.
Щороку працівники кафедри публікують приблизно до трьох десятків наукових статей, тез доповідей, патентів на винаходи і корисні моделі.
Протягом останніх років результати наукових розробок кафедри регулярно експонувалися і відзначалися нагородами галузевих виставок «BAKERY Ukraine», «SWEETS Ukraine», «ПРОДТЕХМАШ», «Хлібопекарська і кондитерська індустрія» та інших.
Нові види кондитерських виробів були представлені на професійних конкурсах «Солодкий тріумф», які проводилися у рамках міжнародних виставках «SWEETS Ukraine» у 2009 – 2018 роках.
Нагороди «Тріумф Якості» удостоєні:
Нагороди «Тріумф Якості» удостоєні:
- печиво «Житнє»;
- печиво «Сонечко».
- печиво «Шантане» з морквяним пюре;
- печиво «Золоте коло» з гарбузовим пюре;
- цукерки «Виноградна перлинка», «Південний самоцвіт», «Виноградна фантазія»;
- глазур желейно-морквяна «Каротель»;
- начинка морквяно-яблучна «Каротинка-яблуко»;
- печиво «Зернова феєрія».
Гран-прі конкурсу «Тріумф інновацій» за 2016 рік отримала розробка «Начинка «Виногранд».
У рамках виставки ХЛІБ/КОНДИТЕР ЕКСПО-2013 удостоєні дипломами три розробки пряників:
- «Сонячні»;
- «Каротинка-абрикос»;
- «Цілюще зернятко».
На Всеукраїнському конкурсі «Здоровий хліб – здорова нація» (2016 р.) у номінації «Хліб для здорового харчування» відзначений дипломом другого ступеня виріб «Хліб житній заварний з топінамбуром».
У рамках наукової діяльності працівники кафедри беруть участь у розробленні нормативних документів (стандартів). Зокрема, за останні роки випущено в світ у новій редакції такі державні стандарти:
- ДСТУ 3924:20145 «Шоколад. Загальні технічні умови» / Ю.Г. Кожанов, В.І. Оболкіна, І.О. Науменко
- ДСТУ CODEX STAN 118 Продукти харчові, що не містять глютену / Г.І. Волощук, В.І. Оболкіна, А.М. Дорохович, Ю.Г. Кожанов.
Для підприємств хлібопекарської та кондитерської галузей кафедра пропонує співпрацю з таких питань:
- Розроблення нормативно-технічної документації щодо:
- впровадження систем безпечності харчових продуктів на основі принципів НАССР;
- технічних умов на виготовлення кондитерської продукції.
Виконання наукових досліджень щодо:
- Складу та фізико-хімічних властивостей сировини, напівфабрикатів і готових виробів кондитерського та хлібопекарського виробництв.
- Підвищення енергоефективності технологічних процесів та удосконалення технологічного обладнання кондитерського і хлібопекарського виробництв;
- Розроблення рецептур нових видів кондитерської продукції, їх упровадження у виробництво з налагодженням технологічних режимів та навчанням персоналу.
- Проведення технологічного аудиту виробництва борошняних та цукристих кондитерських виробів.
НАВЧАЛЬНІ ДИСЦІПЛІНИ
Окрім навчання за освітніми і освітньо-професійними програмами кафедра пропонує широкий спектр програм цільового навчання та тематичних семінарів:
Сучасні аспекти виробництва борошняних кондитерських виробів. Проблеми безпечності та якості
- Сучасні тенденції розвитку ринку кондитерських виробів. Інноваційні рішення та зарубіжний досвід у розширенні асортименту борошняних кондитерських виробів.
- Технологічні властивості основної та додаткової сировини, вимоги до якості та безпечності. Актуальні питання коригування властивостей сировини для різних груп кондитерських виробів.
- Аналіз ринку харчових добавок, технологічні властивості основних груп: стабілізаторів, емульгаторів, драглеутворювачів, загусників, барвників, консервантів, антиоксидантів. Особливості застосування при виробництві кондитерських виробів та оздоблювальних напівфабрикатів.
- Сучасні технології та обладнання для виробництва основних груп БКВ: затяжного, цукрового, здобного печива, крекерів, вафель, листкових виробів, пряників, кексів, тортів та тістечок.
- Аналіз процесів, які відбуваються при зберіганні кондитерських виробів. Шляхи подовження термінів придатності до споживання.
- Аналіз основних тенденцій в оформленні виробів. Презентація напівфабрикатів для оздоблення.
- Сучасні методи технохімічного контролю сировини, напівфабрикатів та готових виробів.
- Системи контролю якості і безпечності кондитерських виробів. Аналіз основних факторів, що впливають на безпечність продукції. Особливості внутрішнього та зовнішнього аудиту підприємств.
Сучасне виробництво цукристих кондитерських виробів
Сенсорна оцінка якості кондитерських виробів
Безпечність і якість кондитерських виробів
Мікробіологічні та гігієнічні аспекти в аналізі небезпечних чинників для кондитерського виробництва
Сучасні технологічні процеси і обладнання в хлібопекарській галузі
Сучасні технологічні процеси і обладнання в макаронній галузі
Передові методи технохімічного контролю хлібопекарського, кондитерського та макаронного виробництва
Засоби визначення фізико-хімічних показників якості сировини, напівфабрикатів та готових виробів