Баранов Володимир Іванович
Директор Інституту післядипломної освіти НУХТ (м.Київ).
Кандидат технічних наук, доцент.
Тел.: (044) 400-12-70
Закінчив Національний університет харчових технологій (КТІХП) у 1972 році за спеціальністю "Промислова теплоенергетика".
Кваліфікація за дипломом - інженер-теплоенергетик.
Наукові інтереси: Менеджмент післядипломної освіти. Промислова теплоенергетика підприємств АПК. Раціональне використання ПЕР.
Тел.: (044) 400-12-70
Закінчив Національний університет харчових технологій (КТІХП) у 1972 році за спеціальністю "Промислова теплоенергетика".
Кваліфікація за дипломом - інженер-теплоенергетик.
Наукові інтереси: Менеджмент післядипломної освіти. Промислова теплоенергетика підприємств АПК. Раціональне використання ПЕР.
ДУДКО СЕРГІЙ ДМИТРОВИЧ
Посада: Заступник директора Інституту з навчальної роботи, доцент кафедри хлібопекарського, кондитерського та бродильного виробництв
Вчене звання: доцент
Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Контакти:
E-mail: dudko_ipdo@ukr.net
Тел./факс: (044) 449-12-33
Наукові ідентифікатори:
Google Академія
Стаж науково-педагогічної роботи – з 1983 року по теп. час.
Трудову діяльність розпочав у 1973 році електрослюсарем у спеціалізованому управлінні з пуску, ремонту та налагодження підприємств харчової промисловості «Київхарчоремонтналадка». У 1979 році отримав кваліфікацію інженера-механіка у Київському технологічному інституті харчової промисловості, вступив до аспірантури КТІХП. Після захисту дисертації працював асистентом, доцентом кафедри технологічного обладнання хлібопекарського, макаронного та кондитерського виробництв КТІХП, обладнання і будівництва підприємств хлібопродуктів УДУХТ. Викладав дисципліни: «Технологічне обладнання галузі» (по галузях – хлібопекарська, кондитерська, макаронна, харчоконцентратна, борошномельна, круп’яна, комбікормова), «Промислові печі», «Проектування підприємств галузі з основами САПР», «Будівельна справа», «Основи наукових досліджень» та ін.
З травня 1996 року працює в Інституті підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів харчової і переробної промисловості Держхарчопрому України на посаді проректора з навчальної роботи. З грудня 1999 по липень 2001 року – в.о. ректора ІПК МОН. Після приєднання інституту до Національного університету харчових технологій з липня 2001 року працював на посаді директора Інституту післядипломної освіти НУХТ по 2016 рік.
З червня 2016 року дотепер – заступник директора з навчальної роботи.
Відзнаки: Відмінник освіти України (2004), Подяка Прем’єр-міністра України (2008), Знак пошани (МінАПП) (2010).
Напрями наукових досліджень – нормативно-правове та науково-методичне забезпечення післядипломної освіти в Україні; дослідження роботи технологічного обладнання хлібопекарського та кондитерського виробництв; розроблення методик розрахунку та моделювання сучасних хлібопекарських печей.
Викладає курси: «Безпека експлуатації промислових будівель, споруд та інженерних мереж», «Технологічне обладнання хлібозаводів і кондитерських підприємств» та інші.
Автор понад 90 наукових, науково-методичних праць, у т.ч. 19 винаходів, 12 науково-методичних, 48 наукових праць, 12 тез доповідей. Співавтор підручника, двох навчальних посібників:
Посада: Заступник директора Інституту з навчальної роботи, доцент кафедри хлібопекарського, кондитерського та бродильного виробництв
Вчене звання: доцент
Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Контакти:
E-mail: dudko_ipdo@ukr.net
Тел./факс: (044) 449-12-33
Наукові ідентифікатори:
Google Академія
Стаж науково-педагогічної роботи – з 1983 року по теп. час.
Трудову діяльність розпочав у 1973 році електрослюсарем у спеціалізованому управлінні з пуску, ремонту та налагодження підприємств харчової промисловості «Київхарчоремонтналадка». У 1979 році отримав кваліфікацію інженера-механіка у Київському технологічному інституті харчової промисловості, вступив до аспірантури КТІХП. Після захисту дисертації працював асистентом, доцентом кафедри технологічного обладнання хлібопекарського, макаронного та кондитерського виробництв КТІХП, обладнання і будівництва підприємств хлібопродуктів УДУХТ. Викладав дисципліни: «Технологічне обладнання галузі» (по галузях – хлібопекарська, кондитерська, макаронна, харчоконцентратна, борошномельна, круп’яна, комбікормова), «Промислові печі», «Проектування підприємств галузі з основами САПР», «Будівельна справа», «Основи наукових досліджень» та ін.
З травня 1996 року працює в Інституті підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів харчової і переробної промисловості Держхарчопрому України на посаді проректора з навчальної роботи. З грудня 1999 по липень 2001 року – в.о. ректора ІПК МОН. Після приєднання інституту до Національного університету харчових технологій з липня 2001 року працював на посаді директора Інституту післядипломної освіти НУХТ по 2016 рік.
З червня 2016 року дотепер – заступник директора з навчальної роботи.
Відзнаки: Відмінник освіти України (2004), Подяка Прем’єр-міністра України (2008), Знак пошани (МінАПП) (2010).
Напрями наукових досліджень – нормативно-правове та науково-методичне забезпечення післядипломної освіти в Україні; дослідження роботи технологічного обладнання хлібопекарського та кондитерського виробництв; розроблення методик розрахунку та моделювання сучасних хлібопекарських печей.
Викладає курси: «Безпека експлуатації промислових будівель, споруд та інженерних мереж», «Технологічне обладнання хлібозаводів і кондитерських підприємств» та інші.
Автор понад 90 наукових, науково-методичних праць, у т.ч. 19 винаходів, 12 науково-методичних, 48 наукових праць, 12 тез доповідей. Співавтор підручника, двох навчальних посібників:
- Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв : підручник для вищих технічних закладів освіти / За ред. О.Т. Лісовенка // Лісовенко О.Т., Руденко-Грицюк О.А., Литовченко І.М., Дудко С.Д., Зірніс І.В., Сидоренко С.І., Ковальов О.В., Лісовенко І.О., Чернов М.Є., Котенко А.Г. Київ: Наукова думка, 2000. 282 с.
- Лебедева Л., Оболкина В., Дудко С. Производство кондитерских изделий на предприятиях и в цехах малой мощности : Учебное пособие (2-е изд., перераб. и дополн.) (Гриф МОН України лист №1.4/18-U-106/1 від 10.01.2009 р.). Киев: ИНКОС, 2012. 416 с.
- Олексієнко Н.В., Балдинюк О.В., Оболкіна В.І., Дудко С.Д. Формування безпечності продукції кондитерської галузі: навчальний посібник для спеціалістів кондитерської промисловості. Київ: Видавець Позднишев, 2015. 65 с.
Дудко Сергій Дмитрович
Заступник директора Інституту з навчальної роботи
Кандидат технічних наук, доцент.
Кандидат технічних наук, доцент.
Закінчив механічний факультет НУХТ.
Кваліфікація за дипломом – інженер-механік.
Наукові інтереси: менеджмент післядипломної освіти; машини, апарати та системи управління технологічними процесами виробництва харчових продуктів; нагрівні системи хлібопекарських і кондитерських печей, теплові та аеродинамічні режими їх роботи.
В'ЯЛЕЦЬ ОКСАНА ВІКТОРІВНА
Посада: Заступник директора Інституту з науково-педагогічної роботи, доцент кафедри економіки, обліку та фінансів
Науковий ступінь: Кандидат економічних наук, доцент
Наукове звання: доцент
Наукові ідентифікатори:
ORCID
Контакти:
E-mail: fedorova_oksa@ukr.net
Тел.: (044) 449-4869
Основні етапи науково-педагогічної діяльності у вищих закладах освіти ІІІ-ІV рівня акредитації:
Посада: Заступник директора Інституту з науково-педагогічної роботи, доцент кафедри економіки, обліку та фінансів
Науковий ступінь: Кандидат економічних наук, доцент
Наукове звання: доцент
Наукові ідентифікатори:
ORCID
Контакти:
E-mail: fedorova_oksa@ukr.net
Тел.: (044) 449-4869
Основні етапи науково-педагогічної діяльності у вищих закладах освіти ІІІ-ІV рівня акредитації:
- 13.09.2005 – 31.08.2009 р. – старший викладач кафедри економіки, обліку та фінансів ІПДО НУХТ.
- 01.09.2009 – 01.02.2010 р. – доцент кафедри економіки, обліку та фінансів ІПДО НУХТ.
- з 01.02.2010 р. понині – заступник директора з науково-педагогічної роботи ІПДО НУХТ.
Пріоритетні напрями науково-педагогічної діяльності:
- мікроекономіка;
- економіка підприємства;
- стратегічне управління підприємством;
- проектний аналіз;
- управління розвитком підприємств.
Наукові інтереси:
- Управління прибутковістю підприємства.
- Стратегічне управління діяльністю підприємства.
- Управління персоналом підприємства.
- Інноваційно-інвестиційна діяльність підприємств.
Підвищення кваліфікації:
- 10.10.2005 – 21.10.2005 – в Інституті підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України. (Свідоцтво АБ № 007232).
- 18.05.2006 – 27.05.2006 – в м. Києві, Фундація Україна – США. Тренінги Польсько-української фундації співпраці та National School of Government.
- 9-28 вересня 2009 р. в Українському інституті інформаційних технологій в освіті Національного технічного університету України «КПІ». (Свідоцтво про підвищення кваліфікації 12СПК 618938).
- 24.12.2015. – 25.01.2016. – в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, ННІ післядипломної освіти (Свідоцтво про підвищення кваліфікації 12СПВ 187546).
- Червень-вересень 2017 р. – в Університеті суспільних наук (UNS) м. Лодзь (Польща) у співпраці з Фундацією Central European Academy Studies and Certification (Сертифікат про проходження післядипломного закордонного стажування № 2017/09/022).
- 20-21 жовтня 2017 р. – в Foundation Central European Academy Studies and Certification. Тренінг « Projects preparation. EU funds» (Certificate of participation).
- 19-20 січня 2018 р. – у ТОВ «Центр компетенцій», м. Київ. Тренінг «Управління освітнім проектом: від ідеї до залучення грантів» (Сертифікат учасника).
Науковий доробок – більше 25 наукових праць, із них дві монографії у співавторстві.
Публікації:
- В’ялець О.В. (Федорова О.В.) Прибуток, рентабельність, ефективність. Економічні фактори підвищення прибутковості хлібобулочного виробництва. Харчова промисловість. Київ, 2003. № 6. С. 5.
- В’ялець О.В. (Федорова О.В.) Бюджетування в системі збалансованого стратегічного управління підприємств. Економіка: проблеми теорії та практики: зб. наукових праць. Дніпропетровськ: ДНУ, 2004. С. 365–373. Випуск 192: В 4 т. Том ІІ.
- В’ялець О.В. (Федорова О.В.) Бюджетування як інструмент управління розвитком роботи підприємств. Зб. наукових праць Інституту післядипломної освіти НУХТ. Київ, НУХТ, 2004. С. 35–39.
- В’ялець О.В. (Федорова О.В.) Стратегія забезпечення прибутковості. Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : Тези доп. 70-ї наук. конференції молодих вчених, аспірантів і студентів. (Київ, 20-21 квітня 2004 р. НУХТ. У 2 ч.). Київ, 2004. С. 46. Ч. 1.
- В’ялець О.В. (Федорова О.В.) Бюджетування в системі збалансованого стратегічного управління підприємств. Економіка підприємства: проблеми теорії та практики. Тези доп. ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції. Дніпропетровськ : Наука і освіта, 2004. С. 76–77. Том ІІ
- В’ялець О.В. (Федорова О.В.) Досягнення збалансованості прибутковості підприємства. Наукові праці Національного університету харчових технологій. Київ, НУХТ, 2005. С. 138–141. Спеціальний вип. Економічні науки. № 17.
- В’ялець О.В. (Федорова О.В.) Досягнення збалансованості прибутковості підприємства. «Організаційно-правові та фінансово-економічні проблеми адаптації підприємства АПК до ринкових умов господарювання та шляхи їх вирішення : Тези доп. Всеукраїнської науково-практичної конференції. Київ, НУХТ, 2005. С. 10–11.
- В’ялець О.В. (Федорова О.В.), Бутнік-Сіверський О.Б. Цілісна концепція управління операційними витратами. Зерно і хліб. Київ, 2005. № 2. С. 12–13
- В’ялець О.В. (Федорова О.В.) Моделювання збалансованого розвитку підприємств (методичний аспект). Наукові праці Національного університету харчових технологій. Київ, НУХТ, 2006. С. 111–114. № 19. Ч. ІІІ. Економіка
- В’ялець О.В. (Федорова О.В.) Моделювання збалансованого розвитку підприємств (методичний аспект). «Управління організаційно-технічними та фінансово-економічними змінами на промислових підприємствах»: Тези доп. Всеукраїнської науково-практичної конференції. Київ, НУХТ, 2006. С. 127.
- В’ялець О.В. (Федорова О.В.) Моделювання прибутковості підприємств з позиції економічної збалансованості з використанням матричного методу. Наукові праці Національного університету харчових технологій. Київ, НУХТ, 2007. С. 116–120. № 23.
- В’ялець О.В. (Федорова О.В.) Моделювання прибутковості підприємств з позиції економічної збалансованості з використанням матричного методу. Проблема економіки підприємств в умовах сталого розвитку: Тези доп. ІІІ міжнародної науково-практичної конференція. Київ, НУХТ, 2007. С. 67.
- В’ялець О.В. Ткаченко О.М. Державна підтримка розвитку спиртової галузі України. Формування ринкових відносин в Україні: збірник наукових праць. Київ, НУХТ, 2010. С. 124-129. Вип. 4 (107).
- В’ялець О.В. Ткаченко О.М. Інвестиційна складова розвитку спиртової промисловості в Україні. Проблеми науки. Київ, 2010. №4. С. 18–23.
- В’ялець О.В., Штиль Н.В. Забезпечення прибутковості підприємства в умовах нестабільного ринкового середовища. Формування ринкових відносин в Україні: збірник наукових праць. Київ, 2010. С. 153–157. Вип. 6 (109).
- В’ялець О.В., Довженко В.А., Камінська М.Б. Перспективи формування культури екологобезпечного розвитку аграрних підприємств. Вісник ЖНАЕУ: Науково-теоретичний збірник. Житомир, 2009. С. 346–352. Вип. №2 (25). Т. 2 (економічні науки).
- В’ялець О.В. Моделювання прибутковості підприємства (управлінський аспект). Формування ринкових відносин в Україні: Зб. наукових праць. Київ, 2010. С. 15–19. Вип. 11 (114).
- В’ялець О.В., Ткаченко О.М. Державна підтримка розвитку спиртової галузі України. Проблеми економіки підприємств у сучасних умовах : тези доп. VI міжнародної науково-практичної конференції (Київ, 13-14 травня 2010). Київ, НУХТ, 2010. С. 40.
- В’ялець О.В., Тищенко Ю.В. Діагностика зовнішнього середовища функціонування підприємств хлібопекарної промисловості. Формування ринкових відносин в Україні : збірник наукових праць. Київ, 2012. С. 152–155. Вип. 6 (133).
- В’ялець О.В. Мотивація в системі управління персоналом підприємства. Економіка: сучасні проблеми та перспективи розвитку : Тези доп. міжнародної науково-практичної конференції (Одеса, 11-12 бер. 2011 р.). Одеса, Центр економічних досліджень та розвитку. С. 76–77.
- Стратегія підприємства: адаптація організацій до впливу світових суспільно-економічних процесів: монографія [Наливайко А.П., Решетняк Т.І., Євдокимова Н.М. та ін..]; за заг. ред. проф. А.П. Наливайка. Київ, КНЕУ, 2013. 454 с. (В’ялець О.В. Розд. 4. 4.3. Теоретичні підходи до визначення джерел формування конкурентних переваг й оцінювання процесу їх формування в рамках реалізації стратегії підприємства. С. 288–296).
- В’ялець О.В. Формування конкурентних переваг підприємства в умовах мінливого зовнішнього середовища. Об'єктивна оцінка конкурентоспроможності економічних систем: моделювання, прогнозування, прийняття рішень : Тези доп. ІХ міжнародної науково-практичної конфер. (Київ, 2-3 бер. 2012 р.). Київ, Аналітичний центр «Нова економіка», 2012. С. 30-31. Ч. 1.
- В’ялець О.В. Інноваційний процес на підприємствах харчової промисловості. Менеджмент і логістика – перспективні напрямки розвитку економіки : Тези доп. міжнародної науково-практичної конференції (Київ, 20-21 вер. 2013). Київ, ГО «Київський економічний науковий центр», 2013. С. 71–72. Ч.І.
- В’ялець О.В. Експертиза практики обґрунтування інвестиційних проектів підприємств хлібопекарної промисловості. Ефективна економіка та менеджмент: теорія і практика : Тези доп. міжнародної науково-практичної конференції. (Дніпропетровськ, 14-15 листопада 2014 р.). Дніпропетровськ, Видавничий дім «Гельветика», 2014. С. 56–57. Ч. 2.
- В'ялець О.В. Диференціація продукції як фактор зміцнення конкурентоспроможності підприємства. «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК : тези доп. VІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (Київ, НУХТ 22-23 листоп. 2017 р.). Київ, 2017. С. 120-121.
- Стратегія підприємства у постіндустріальній економіці: монографія / [Наливайко А.П., Гребешкова О.М., Решетняк Т.І. та ін.]; за заг. ред. А.П. Наливайка та О.М. Гребешкової. Київ, КНЕУ, 2017. 418 с. (В’ялець О.В. Розд. 5. 5.1. Теоретичні аспекти вибору напрямів розвитку підприємства у контексті стратегічних змін. С. 323–332.).
- В'ялець О.В. Місце бізнес-освіти персоналу в реалізації стратегічних інтересів підприємства. «Проектний підхід та інновації в освіті в контексті інтеграції до європейського освітнього простору»: Тези доп. Міжнародної науково-практичної конференції (м. Лодзь, Польща, 21 бер. 2018 р.). – Польща: Лодзь, 2018. – С. 43-44.
В'ялець Оксана Вікторівна
Заступник директора Інституту з науково-педагогічної роботи
Кандидат економічних наук, доцент.
Кандидат економічних наук, доцент.
Закінчила факультет економіки та менеджменту НУХТ, кваліфікація за дипломом – магістр з економіки підприємства.
Наукові інтереси: управління прибутковістю підприємства; стратегічне управління діяльністю підприємства; управління персоналом підприємства; інноваційно-інвестиційна діяльність підприємств.
Лісіцина Марина Вікторівна
Заступник директора Інституту з фінансово-господарської роботи.
Тел.: (044) 422-25-99
E-mail: lisitsina_ipdo@ukr.net
Тел.: (044) 422-25-99
E-mail: lisitsina_ipdo@ukr.net
Закінчила факультет хімічного машинобудування НТУУ «КПІ», здобула другу вищу освіту за спеціальністю «Облік і аудит», кваліфікація за дипломом – спеціаліст з обліку і аудиту.